top of page

Πρωινή γυμναστική: Τα οφέλη που πρέπει να ξέρεις για την προπόνηση το πρωί!

Μπορεί στο άκουσμα του ξυπνητηριού που σε ειδοποιεί για την πρωινή σου προπόνηση να μην αισθάνεσαι ιδιαίτερα χαρούμενος, όμως τα οφέλη που θα έρθουν αργότερα, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα σε αποζημιώσουν.


Αυξημένες καύσεις

Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, αποδεικνύουν πως οι καύσεις που πραγματοποιεί κάποιος που γυμνάζεται το πρωί, είναι περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας. Κι αυτό διότι το στομάχι το πρωί είναι περισσότερο άδειο, οπότε ο οργανισμός μας αναγκάζεται να κάψει λίπος από τις λιποαποθήκες του σώματός μας! Ενώ ο μεταβολισμός μας συνεχίζει τις καύσεις με αυξημένους ρυθμούς για όλη την υπόλοιπη μέρα.


Βελτιώνει τη διάθεση

Ένας από τους βασικότερους λόγους που οι περισσότεροι από εμάς γυμναζόμαστε, είναι η αίσθηση που έχουμε μετά την προπόνηση. Η ευεξία, η αυξημένη ενέργεια και η μείωση του άγχους είναι μόνο μερικά από τα αποτελέσματα των ενδορφινών που εκκρίνονται στον οργανισμό μας. Έτσι η μέρα μας κυλά με περισσότερη ενέργεια και αποδοτικότητα στις καθημερινές υποχρεώσεις, λιγότερη νευρικότητα και στρες.


Μικρότερη κατανάλωση θερμίδων

Δε χρειάζεται να ανησυχείς πως αν γυμναστείς το πρωί, όλη την υπόλοιπη μέρα η όρεξη σου θα είναι αυξημένη, αφού στατιστικά καταναλώνουμε λίγοτερες θερμίδες μετά την πρωινή προπόνηση. Λίγο που λυπάσαι τον κόπο που έχεις κάνει, λίγο που οι ενδορφίνες βελτιώνουν τη διάθεσή σου και αποφεύγεις τη "συναισθηματική" κατανάλωση τροφής, το αποτέλεσμα είναι ότι η διατροφή μας μπαίνει σε μία ισορροπία.


Καλύτερος και πιο ξεκούραστος ύπνος

Το ότι τα άτομα που έχουν τη γυμναστική στην καθημερινότητά τους, κοιμούνται καλύτερα, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της άσκησης η θερμοκρασία του σώματος και οι καρδιακοί μας παλμοί ανεβαίνουν, πράγμα που σημαίνει ότι μετά το τέλος της, ο οργανισμός μας χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει σε κατάσταση ηρεμίας. Έτσι λοιπόν, αν γυμναστείς το πρωί θα έχεις την "χρήσιμη" κούραση που θα φέρει έναν βαθύ, ευεργετικό ύπνο, χωρίς την υπερένταση που μπορεί να σε ταλαιπωρήσει μέχρι να καταφέρεις να κοιμηθείς.

Όλα αυτά τα οφέλη, σίγουρα θα σε κάνουν να παραδεχτείς πως αξίζει τον κόπο να σηκωθείς το πρωί από το κρεβάτι και να φορέσεις τα αθλητικά σου!


Σε περιμένουμε λοιπόν,

Eight Boutique Gym team




0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page