top of page

Οι 3 τρόποι για να ξαναβρείς γρήγορα τη φόρμα σου μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων!

Κι ενώ ακόμα προσπαθείς να σηκωθείς με δυσκολία από τα απανωτά γιορτινά τραπέζια, ήδη έχεις αρχίσει να αναρωτιέσαι πώς θα καταφέρεις να ξαναμπείς σε πρόγραμμα και να χάσεις και τα κιλά που, με τούτα και με ‘κείνα, κατάφερες να “τσιμπήσεις” (όπως οι περισσότεροι από εμάς) μέσα στις γιορτές.


Μην ανησυχείς όμως! Τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο νομίζεις, αρκεί να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας και να είσαι πραγματικά αποφασισμένος.


1. Γύρνα στο γυμναστήριο όσο πιο σύντομα γίνεται


Ακόμα κι αν δε νιώθεις έτοιμος να μπεις στη συνηθισμένη σου ρουτίνα γυμναστικής, και μόνο που θα επιστρέψεις στο γυμναστήριο έστω και με “κατεβασμένους” ρυθμούς, είναι σημαντικό. Όσο περισσότερο καιρό απέχεις, τόσο δυσκολότερη η επιστροφή σου, τόσο πιθανότερο να το αναβάλλεις, να τεμπελιάσεις και τελικά θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ περισσότερο για να επανέλθεις.


2. Φτιάξε τον ύπνο σου


Στις διακοπές, τα ξενύχτια είναι μέσα στο πρόγραμμα, οπότε και το να υπάρξει μία αναστάτωση στο πρόγραμμα του ύπνου σου είναι απόλυτα αναμενόμενο. Αυτό όμως συνεπάγεται μία γενικότερη “ανατροπή” στις συνήθειες. Κι αυτό διότι, ο ύπνος μας συνδέεται με την ενέργειά μας, τις διατροφικές μας επιλογές και την αντοχή μας. Αυτό που μπορείς να κάνεις λοιπόν, είναι πριν χρειαστεί να επανέλθεις 100% στους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου, να φροντίσεις να κοιμηθείς μία ώρα νωρίτερα από ότι σκόπευες κι αντίστοιχα να ξυπνήσεις μία ώρα νωρίτερα, ακόμα κι αν δεν έχεις κάτι σημαντικό να κάνεις. Έτσι βάζεις τον οργανισμό σου μαλάκά στη σωστή πορεία.


3. Περιόρισε το αλκοόλ


Όλοι μας μέσα στα Χριστούγεννα καταναλώσαμε εκτός από μεγάλες ποσότητες φαγητού, (ίσως) ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ. Που με τη σειρά του, μας ανοίγει την όρεξη για περισσότερο φαγητό κι ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται… Επιπλέον, το αλκοόλ προκαλεί κατακράτηση υγρών στο σώμα μας, που συνεπάγεται πρήξιμο, δυσφορία και μειωμένη ενέργεια. Επομένως, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις, για να ξαναβρείς τη φόρμα σου, είναι να περιορίσεις τα ποτά που πίνεις.


Δε χρειάζεται πανικός, η ομάδα του Eight Boutique Gym είναι μαζί σου και θα καταφέρουμε παρέα!



0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page