top of page

Είναι το αδυνάτισμα ο μόνος λόγος να ξεκινήσεις γυμναστήριο;

Όλοι μας έχουμε, έστω και μία φορά στη ζωή μας, μπει στη διαδικασία να ξεκινήσουμε γυμναστική για να χάσουμε κάποια κιλά που θεωρούμε ότι έχουμε παραπάνω. Είναι όμως αυτά τα δύο, πέντε, δέκα κιλά που μας ενοχλούν, αρκετά καλός λόγος για να βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας και τη ρουτίνα μας;


Φυσικά! Αλλά όπως θα επιβεβαιώσουν όσοι γυμνάζονται συστηματικά και το έχουν κάνει κομμάτι της καθημερινότητάς τους, η απώλεια κιλών είναι -έπειτα από λίγο- πολύ μικρότερης σημασίας λόγος που συνεχίζουν. Αφού περάσουν οι πρώτοι μήνες προσαρμογής στη νέα συνήθεια και το να πηγαίνεις στο γυμναστήριο αρχίσει να γίνεται μηχανικά και χωρίς ιδιαίτερη πίεση, θα αρχίσεις να εκτιμάς άλλα, πολύ σημαντικά οφέλη που σου προσφέρει.


Αρχικά, είναι πιθανό να διαπιστώσεις ότι τα κιλά σου δεν ήταν αυτά που σε “ενοχλούσαν” και πως είναι απλά ένας αριθμός. Αφού με τη βοήθεια του εξειδικευμένου trainer που θα έχει προσαρμόσει το ασκησιολόγιο στις ανάγκες και τους στόχους που από κοινού έχετε θέσει, θα δεις το σώμα σου να αλλάζει. Θα γίνει πιο σφιχτό και γραμμωμένο, εφόσον τα επίπεδα λίπους θα μειώνονται και θα αυξάνεται η μυϊκή σου μάζα. Μπορεί ακόμα και τα κιλά στη ζυγαριά σου να μην αλλάξουν, αλλά η διαφορά στον καθρέφτη σου θα είναι κάτι παραπάνω από προφανής.


Ταυτόχρονα, θα δεις τις αντοχές σου να βελτιώνονται σημαντικά! Όχι, μόνο όσον αφορά την εκτέλεση των ασκήσεων, αλλά ακόμα και στις δραστηριότητες της καθημερινότητας. Η ενέργεια σου θα ανέβει κατακόρυφα, παρά την κούραση της προπόνησης και θα αισθάνεσαι όλο και λιγότερο αυτό το αίσθημα κόπωσης που συχνά σε συνόδευε -χωρίς προφανή λόγο- μέσα στη μέρα σου. Παράλληλα θα έχεις καλύτερο έλεγχο των αναπνοών σου.


Τέλος, θα αρχίσεις να βιώνεις αλλαγή στην ψυχολογία σου. Μετά από μία καλή προπόνηση, οι ορμόνες που απελευθερώνονται στον οργανισμό σου, προκαλούν ένα αίσθημα χαράς και ευφορίας. Νιώθεις πως έχεις καταφέρει κάτι μέσα στην ημέρα σου κι αυτό σε παρακινεί να είσαι παραγωγικός και στους υπόλοιπους τομείς. Σου δίνει λοιπόν την δόση αυτοπεποίθησης που χρειάζεσαι για να καταφέρεις όσα επιθυμείς.


Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, το αδυνάτισμα είναι μόνο η αφορμή που θα σε φέρει στην πόρτα του γυμναστηρίου. Αυτά που θα σε κρατήσουν είναι πολύ πιο σημαντικά, αλλά θα πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου χρόνο για να βιώσει τη διαφορά. Και σου εγγυώμαστε ότι θα αξίζει 100% την αφοσίωσή σου.


Σε περιμένουμε!

Eight Boutique Team



0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page