top of page

Γιατί να ξεκινήσω γυμναστική;

Το να πάρεις την απόφαση να ξεκινήσεις να κάνεις γυμναστική, ειδικά αν δεν έχεις συνηθίσει να γυμνάζεσαι από μικρός, είναι σίγουρα μία δύσκολη απόφαση. Αλλά είναι και κάτι που σίγουρα δε θα μετανιώσεις ποτέ.

Οι περισσότεροι αποφασίζουμε να πάμε στο γυμναστήριο γιατί κάτι δε μας πολυαρέσει στο σώμα μας και (σχεδόν κατά κανόνα) συνοδεύεται από μία δήλωση: "Από Δευτέρα γυμναστική και δίαιτα". Ακόμα συνηθέστερα αυτή η δήλωση γίνεται κάπου εκεί κοντά στην άνοιξη, λίγο πριν μας πλησιάσει αυτός ο γνωστός φόβος... το να έρθουμε αντιμέτωποι με τα περσινά μας μαγιώ.

Αν κάτι όμως πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας πριν εισάγουμε τη γυμναστική στη ζωή μας, είναι πως αν θέλουμε πραγματικά να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει για το σώμα μας, δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη διαδικασία σαν αγώνα δρόμου, αλλά σαν μαραθώνιο. Σαν μία συνήθεια που θα μπει στη ζωή μας για να μείνει και να την αλλάξει.

Η γυμναστική πρώτα από όλα θα επηρεάσει την ψυχή σου και μετά το σώμα σου. Θα σε χαλαρώσει, θα σε εκτονώσει και οι ορμόνες που θα απελευθερωθούν στον οργανισμό σου μετά την προπόνηση θα σου δημιουργήσουν έντονη αίσθηση χαράς. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους, την αντιμετωπίζουν σαν τον προσωπικό χρόνο ψυχοθεραπείας τους.

Θα βελτιωθεί ο ύπνος σου. Η σύγχρονη καθημερινότητα κρατά τους περισσότερους "καθηλωμένους" για πολλές ώρες μες στη μέρα σε μία καρέκλα γραφείου. Ο οργανισμός λοιπόν δεν έχει την ευκαιρία να εκτονώσει την ενέργεια που συσσωρεύεται κι αυτό τείνει να έχει ως αποτέλεσμα να πάσχει κάνεις από αϋπνίες, στρες ή την αίσθηση πως ξυπνά χωρίς να έχει καταφέρει να ξεκουραστεί. Αντιθέτως, επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει, ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται συστηματικά, έχουν σημαντικά καλύτερη ποιότητα ύπνου, ξυπνούν το πρωί πιο εύκολα και χωρίς να νιώθουν κόπωση.

Θα αλλάξει η ποιότητα του δέρματός σου. Όλο και περισσότεροι ενήλικες στην σημερινή εποχή, έρχονται αντιμέτωποι με παθήσεις του δέρματος όπως η ακμή. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται συνήθως λόγω κακής διατροφής, ρύπνασης της ατμόσφαιρας, έντονου και καθημερινού στρες. Μέσω της άσκησης κατά την οποία ο αθλούμενος ιδρώνει, το σώμα αποβάλλει τοξίνες επιβλαβείς για την υγεία του δέρματος κι έτσι αποκτά αυτό το πολυπόθητο "εφέ" του λαμπερού δέρματος.

Θα αυξηθούν οι αντοχές σου. Πόσες και πόσες φορές δεν έχεις σκεφτεί ότι θα ήθελες να κάνεις κάτι αλλά νιώθεις πως το σώμα σου δε σε "ακολουθεί". Η έντονη κόπωση, οι κοφτές ανάσες κι ο σωματικός πόνος, λίγο-λίγο θα εξαλειφθούν και θα δεις τον εαυτό σου να αλλάζει. Και μαζί με την έξτρα ενέργεια που θα νιώθεις πως έχεις αποκτήσει σωματικά, δε θα αργήσει να ακολουθήσει και η διάθεσή σου.

Και τέλος το σώμα σου θα αλλάξει. Ο στόχος δεν είναι να δεις να φεύγουν τα δύο, πέντε, είκοσι κιλά που σε ενοχλούν. Ο στόχος είναι να δεις τον εαυτό σου να ομορφαίνει και να γίνεται ολοένα και πιο "δυνατός". Να έχεις αποκτήσει μία πραγματικά επωφελή συνήθεια. Που θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σου, θα σε κάνει να νιώθεις σίγουρος και ικανός. Γιατί το κλειδί για να πετύχεις στη γυμναστική και στη ζωή γενικότερα είναι ένα. Η συνέπεια.


Eight Boutique Gym team


0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page