top of page

Πώς θα καταφέρεις να αλλάξεις πραγματικά το σώμα σου;




Για τα περισσότερα πράγματα που έχουμε κατακτήσει ή ελπίζουμε να κατακτήσουμε στη ζωή, ένα είναι το βασικό στοιχείο που μας οδηγεί στην επιτυχία. Η συνέπεια! Επομένως, το πραγματικό ερώτημα είναι, με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τη συνέπεια στις συνήθειες εκείνες που αλλάζουν τη ζωή μας προς το καλύτερο.


1)     Η ΠΑΡΕΑ

Το έχουμε δει να πετυχαίνει και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Ξεκίνα με τον κολλητό σου, τον σύντροφο, τα αδέλφια ή τους γονείς σου, μαζί την προσπάθεια. Έτσι ο ένας θα παρακινεί τον άλλο για να πάτε στο γυμναστήριο ή να μείνετε σταθεροί στη διατροφή σας. Και περισσότερο χρόνο θα περνάτε μαζί και θα μειώσετε τη βαρεμάρα και τις ατασθαλίες.


2)     Γνώρισε το σώμα σου!

Το σώμα μας είναι ο σύμμαχός μας στην καθημερινότητα. Πρέπει λοιπόν να το προσέχουμε, να το ακούμε και να θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους. Κάθε σωματότυπος είναι διαφορετικός και η πιο «υγιής» του εκδοχή είναι ξεχωριστή για τον καθένα. Είναι λάθος να λιμοκτονείς, να στερείς από τον οργανισμό σου την ενέργεια που χρειάζεται, γιατί έτσι δε θα αδυνατίσεις, αλλά μάλλον θα μπλοκάρεις τον μεταβολισμό σου. Όλα πρέπει να γίνονται σταθερά, με ισορροπία και ακούγοντας το σώμα μας. Μην θέτεις ποτέ ως παράδειγμα μη ρεαλιστικές εικόνες που βλέπεις στα social media.


3)     Διάλεξε τη γυμναστική που σου ταιριάζει!

Μπορεί να καταφέρεις για 1-2 μήνες να ακολουθήσεις ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα γυμναστικής πιέζοντας τον εαυτό σου, ωστόσο υποσυνείδητα θα το αντιληφθείς ως κάτι «εχθρικό» και δυσάρεστο . Η προπόνηση όμως δεν είναι ένα σκληρό κυνήγι για το επόμενο καλοκαίρι, αλλά τρόπος ζωής. Χαλάρωσε βρες τον τύπο γυμναστικής που σε ικανοποιεί και μείνε απλά συνεπής! Τα αποτελέσματα και η βελτίωση, θα δεις πως δε θα αργήσουν.


4)     Μην περιμένεις θαύματα

Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια που θα ακούσεις από ειδικούς και μη. Για να αλλάξεις το σώμα σου παίζει ρόλο το σημείο που ξεκινάς καταρχάς, στο πόσο άμεσα θα δεις τη διαφορά. Και ανεξάρτητα από αυτό, πάντα θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως το τι συμβαίνει πάνω μας, είναι κατά 70% θέμα διατροφής και 30% γυμναστικής. Μη θεωρήσεις λοιπόν μιας και ξεκίνησες γυμναστική μπορείς να τρως ό,τι κι όσο θες. Φρόντισε τον εαυτό σου!


Έχε πίστη και υπομονή λοιπόν, μα κυρίως συνέπεια και θα τα καταφέρεις!

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page