top of page

Krav Maga: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο διάσημη μέθοδο αυτοάμυνας!

Το Krav Maga είναι το πιο διάσημο σύστημα αυτοάμυνας στον κόσμο, το οποίο δημιουργήθηκε το 1948 από τον Ίμι Λίχτενφελντ, μετά από παρακίνηση της IDF (Israeli Defense Force).

 

Η φιλοσοφία και ο σκοπός του Krav Maga είναι πολύ διαφορετικά από άλλα μαχητικά αθλήματα. Κι αυτό διότι, δεν πρόκειται για πολεμική τέχνη με κανόνες. Είναι μία μέθοδος αυτοάμυνας, όπου όλα επιτρέπονται (εντός πλαισίου του νόμου φυσικά). Δεν υπάρχουν όρια, ο σκοπός είναι να επιβιώσεις από την πιθανή απειλή που θα αντιμετωπίσεις. Εκμεταλλευόμενος οτιδήποτε μπορείς από το περιβάλλον γύρω σου. Τον χώρο, τυχόν αντικείμενα ή τις συνθήκες Γι’ αυτό δεν υπάρχει για το Krav Maga, ούτε συγκεκριμένος εξοπλισμός ή αμφίεση και δεν πραγματοποιούνται αγώνες πρωταθλήματος.

 

Η διδασκαλία του Krav Maga βασίζεται στη βασική αρχή της συνεχούς επανάληψης και προπόνησης, πάνω σε κινήσεις άμυνας και χτυπημάτων στα ευάλωτα σημεία του αντιπάλου (π.χ. αυχένας, μάτια, βουβωνική χώρα κλπ). Τι σημαίνει αυτό; Πώς έχεις εκτελέσει τόσες πολλές φορές τις συγκεκριμένες κινήσεις, που πια δε χρειάζεται να το σκεφτείς, έχουν γίνει κομμάτι των αντανακλαστικών σου. Κι έτσι θα είσαι σε θέση να τις χρησιμοποιήσεις σε μία πιθανή επίθεση.

 

Το πιο σημαντικό όμως στοιχείο που διαχωρίζει το Krav Maga από άλλα μαχητικά αθλήματα, είναι ότι όλη του η φιλοσοφία είναι δομημένη στο να σε κάνει να αποφύγεις τη… μάχη. Να χρησιμοποιήσεις τις τεχνικές στις οποίες έχεις εκπαιδευτεί, ως έσχατη λύση. Πρωτίστως, ο εκπαιδευτής θέλει να καλλιεργήσει το ένστικτο σου, ώστε να είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις τον κίνδυνο και να το αποφύγεις, πριν βρεθείς στη θέση της πλήρους άμυνας.

 

Πού θα σε ωφελήσει λοιπόν η ενασχόλησή σου με το Krav Maga;

 

Ας ξεκινήσουμε από το πιο απλό, ότι θα ευνοήσει τη φυσική σου κατάσταση. Η προπόνηση περιλαμβάνει αερόβιες και ασκήσεις ενδυνάμωσης, ενώ δουλεύουμε και το κομμάτι της ελαστικότητας του σώματος. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζουν η ταχύτητα και η αντοχή στη συγκεκριμένη μέθοδο αυτοάμυνας.

 

Παράλληλα, το Krav Maga θα σου προσδώσει αυτοπεποίθηση. Κανείς δεν μπορεί να διώξει ολοκληρωτικά τον φόβο για μία πιθανή επίθεση στον δρόμο, αλλά πλέον θα μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σαν εργαλείο για να αποφύγεις μία δύσκολη κατάσταση.




 

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page