top of page

Είναι τελικά ασφαλές το Solarium;



Μιας και ο καιρός ανοίγει και το καλοκαιράκι επιτέλους πλησιάζει, ήδη έχουμε αρχίσει και οραματιζόμαστε το υπέροχο μαυρισμένο δέρμα που κάθε χρόνο θέλουμε να αποκτήσουμε. Ωστόσο αν είμαστε από φυσικού μας λευκοί σαν τη Χάιντι και βαριόμαστε να καθόμαστε σαν τα μπαρμπούνια με τις ώρες για ηλιοθεραπεία (που είναι και πολύ ανθυγιεινό) τι κάνουμε; Solarium; Κι αν ναι, είναι ασφαλές;


Η απάντηση είναι ΝΑΙ, φυσικά υπό τις σωστές συνθήκες και ακολουθώντας τις οδηγίες καταρτισμένου προσωπικού, μπορείς άφοβα να αποκτήσεις το μαυρισμένο δέρμα που ονειρεύεσαι.


Καταρχάς, είναι σημαντικό να επιλέξεις μια επιχείρηση που συντηρεί σωστά τα μηχανήματά της, αλλάζει λάμπες όταν συμπληρωθούν οι προκαθορισμένες ώρες χρήσης και φροντίζει για την καθαριότητά τους.


Γενικά το μαύρισμα στο Solarium είναι αντίστοιχο με αυτό από τον ήλιο, με τη σημαντική διαφορά ότι η έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία για εκτεταμένη διάρκεια, φτάνει σε εμάς «αφιλτράριστη» άρα και επιβλαβής, σε αντίθεση με αυτή του Solarium, που είναι ελεγχόμενη και για καθορισμένο χρόνο.


Επιπλέον, αν χρησιμοποιείς τις ειδικές κρέμες Solarium, θα αποκτήσεις το μαύρισμα που θες πολύ πιο γρήγορα, θα το διατηρήσεις για μεγαλύτερο διάστημα και θα αποφύγεις την ξηρότητα στο δέρμα. Συμπληρωματικά, θα σε βοηθήσει τη μέρα της συνεδρίας σου να είσαι πολύ καλά ενυδατωμένος εσωτερικά και εξωτερικά. Να έχεις πιεί πολύ νερό και αφού κάνεις μπάνιο (2-3 ώρες μετά το ραντεβού σου) να βάλεις μία πλούσια ενυδατική κρέμα.


Όπως θα σε συμβουλέψει και το εκπαιδευμένο προσωπικό, θα πρέπει να αποφύγεις τη γυμναστική μετά το Solarium καθώς δεν πρέπει να ιδρώσεις, όπως και τη Sauna και την αποτρίχωση με Laser. Και φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλείσεις ραντεβού για Solarium την ίδια μέρα που έχεις σκοπό να εκτεθείς στον ήλιο.

Τέλος, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως όσο ασφαλής κι αν είναι μία μέθοδος, πάντα πρέπει να δίνουμε στον οργανισμό μας περιόδους «ξεκούρασης».


Έχοντας λοιπόν όλες τις πληροφορίες, είσαι έτοιμος να κλείσεις το ραντεβού σου!

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page