top of page

Αερόβια άσκηση: Μας χρειάζεται τελικά;





Ένα καταστροφικό σημείο των καιρών μας, είναι ότι η ζωή μας γίνεται ολοένα και περισσότερο καθιστική, “καθηλώνοντας” το σώμα μας -που είναι φτιαγμένο για να βρίσκεται σε κίνηση- σε ακινησία.


Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και πολλοί απορρίπτουν την αερόβια προπόνηση ως λιγότερο ωφέλιμη από την προπόνηση με βάρη. Κάτι που δε θα μπορούσε να είναι πιο αναληθές. Για λόγους που θα εξηγήσουμε στη συνέχεια.


Ας δούμε όμως τους βασικότερους τρόπους με τους οποίους η αερόβια άσκηση μπορεί να προκαλέσει σημαντικότατη διαφορά στο σώμα μας.


1. Βελτιώνει την ψυχολογία


Κι αυτό είναι η αρχή για τα πάντα! Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται στον οργανισμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, οι γνωστές και ως ορμόνες της χαράς, είναι σχεδόν εθιστικές. Βελτιώνουν τη διάθεση, βοηθούν στην κατάθλιψη, παίζουν ρόλο στο να συνεχίσεις την προσπάθεια και γενικά κάνουν την καθημερινότητά μας πολύ καλύτερη.


2. Ενεργοποιούν τον μεταβολισμό


Αερόβια άσκηση σημαίνει μεγάλες κι έντονες καύσεις. Θερμίδων και λίπους. Σε μία ώρα προπόνησης μπορείς να κάψεις ακόμα και περισσότερες από 800 θερμίδες. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να είναι το εργαλείο που χρειάζεσαι, σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή, για να καταφέρεις να χάσεις τα κιλά που επιθυμείς.


3. Αυξάνει τις επιδόσεις σου σε κάθε είδος γυμναστικής


Εσύ λοιπόν που αν δε χρησιμοποιήσεις βάρη, θεωρείς ότι δε γυμνάστηκες, πρέπει να ξέρεις ότι αν έβαζες το αερόβιο στη ρουτίνα σου, σίγουρα θα έβλεπες τις επιδόσεις σου και στην προπόνηση με βάρη να αυξάνονται. Η αναπνοή και η αντοχή είναι ικανότητες οι οποίες αναπτύσσονται και μπορούν να απογειώσουν και την αναερόβια άσκηση.


4. Προστατεύει την υγεία σου


Δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούς, μα είναι τόσο σημαντικό που στο υπενθυμίζουμε για να το εμπεδώσεις. Η αερόβια άσκηση προστατεύει την υγεία σου. Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, προλαμβάνει την εμφάνιση του διαβήτη, διατηρεί την σκελετική πυκνότητα, βοηθά το ανοσοποιητικό σου (άρα αρρωσταίνεις λιγότερο), ρυθμίζει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα και τέλος διευκολύνει την καθημερινότητά σου, προσφέροντάς σου περισσότερη ενέργεια.


5. Σε ομορφαίνει


Κι όμως! Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι οι άνθρωποι που έχουν βάλει την κίνηση στη ζωή τους έχουν πιο λαμπερό δέρμα, πιο υγιή μαλλιά, λιγότερη κυτταρίτιδα, έχουν αυξημένη αυτοπεποίθηση και κατά συνέπεια είναι πιο ελκυστικοί!

Όπως καταλαβαίνεις, ακόμα κι αν προτιμάς την αναερόβια προπόνηση, πρέπει να βάλεις το αερόβιο στη ζωή σου έστω και μία φορά την εβδομάδα και σου υποσχόμαστε ότι πάρα πολύ γρήγορα θα δεις και θα νιώσεις τα οφέλη.


0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page