top of page

5 Λάθη που κάνεις και δε χάνεις τα κιλά που θες!

Είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι γύρω μας που δεν έχουν προσπαθήσει, έστω μία φορά, να αλλάξουν κάτι στο σώμα τους. Αυτό σημαίνει πως πιθανόν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς και για να διαβάζεις αυτό το κείμενο, μάλλον δεν πέτυχες το αποτέλεσμα στο οποίο ήλπιζες!


Μην ανησυχείς όμως, γιατί λίγο πολύ τα λάθη που όλοι μας -κάποια στιγμή- κάναμε είναι σχετικά κοινά. Γιατί λοιπόν δεν έχεις καταφέρει να χάσεις τα κιλά που θες;


1. Γιατί σταμάτησες να τρως!


Ένα από τα συχνότερα και πιο επικίνδυνα λάθη που μπορείς να κάνεις προσπαθώντας να αδυνατίσεις, είναι να περιορίσεις πάρα πολύ το φαγητό που καταναλώνεις, θεωρώντας μάλιστα, πως έτσι θα έχεις γρηγορότερα αποτελέσματα. ΟΧΙ! Το πιθανότερο είναι πως θα χάσεις 2-3 κιλά στην αρχή και σύντομα ο μεταβολισμός σου θα αρχίσει να υπολειτουργεί από το σοκ κι έπειτα θα “μπλοκάρει”. Η διατροφή σου πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και βασισμένη στις ανάγκες της καθημερινότητάς σου. Σωστές μερίδες που θα σου προσφέρουν όλα τα απαραίτητα διατροφικά στοιχεία και (όπως αντιλαμβάνεσαι) περιορισμός των junk food. Αυτό είναι το κλειδί.


2. Γιατί δεν ξεκίνησες να γυμνάζεσαι σωστά!


Ένα πρωί πήρες την απόφαση να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι κι έπεσες με τα μούτρα, πιέζοντας το σώμα σου να ανταπεξέλθει ξαφνικά σε καθημερινές πιεστικές προπονήσεις. Αυτό, με μαθηματική ακρίβεια, δε θα λειτουργήσει. Δε θα αποκτήσεις κοιλιακούς μέσα σε μία εβδομάδα και το πιθανότερο είναι πως θα τραυματιστείς, θα εξαντληθείς, θα απογοητευτείς και θα εγκαταλείψεις. Η γυμναστική δεν είναι αγώνας δρόμου, να φτάσεις στο τέρμα του. Είναι τρόπος ζωής. Πρέπει να βρεις το είδος που σου ταιριάζει, που σε ευχαριστεί, που λειτουργεί καλύτερα για το σώμα σου, ώστε ακόμα κι όταν πετύχεις τους στόχους σου, να μπορείς να συντηρήσεις όσα κατάφερες.


3. Γιατί δεν έκανες τις απαραίτητες εξετάσεις!


Είναι σημαντικό να ακούμε το σώμα μας. Αν έχουμε μπει σε σωστή διατροφή και πρόγραμμα γυμναστικής για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, όμως και πάλι δεν καταφέρνουμε να χάσουμε τα κιλά που θέλουμε, τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε την αιτία αλλού. Μπορεί να έχεις κάποια μικρή διαταραχή ορμονών για παράδειγμα, που μόνο με ιατρική βοήθεια θα αντιμετωπίσεις και θα ξεκινήσεις να βλέπεις τους κόπους σου να αποδίδουν.


4. Γιατί γίνεσαι εμμονικός!


Δεν μπορείς να ξυπνήσεις ένα πρωί, να κοιταχτείς στον καθρέφτη και την επόμενη μέρα αυτή η εικόνα να έχει αλλάξει εξ’ ολοκλήρου. Δε λειτουργεί έτσι ο οργανισμός μας. Οπότε, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως το να πιέζεις υπέρ του δέοντος τον εαυτό σου, να μετράς εμμονικά τις θερμίδες σου και να χτυπιέσαι μέχρι λιποθυμίας σχεδόν στο γυμναστήριο, δε θα βοηθήσει. Έχε πίστη και υπομονή όσο βρίσκεσαι στην προσπάθεια. Και μην ξεχνάς να χαίρεσαι τη ζωή. Φάε το γλυκάκι σου αν το λιγουρευτείς μια στο τόσο. Δε χάλασε ο κόσμος.


5. Γιατί δεν είσαι συνεπής!


Το πιο δύσκολο αλλά το πιο σημαντικό, σε κάθε προσπάθεια, άρα και στην απώλεια κιλών. Δεν είναι δυνατόν να περιμένεις πως αν τηρείς τη διατροφή και το πρόγραμμα γυμναστικής σου για ένα μήνα και τα ξεχνάς για δύο μήνες, θα έχεις σταθερή πορεία στην εξέλιξη του σώματός σου. Επομένως, πρέπει να δημιουργήσεις την ρουτίνα που σου ταιριάζει και η οποία θα σε βοηθήσει να μείνεις σταθερός σε αυτήν.



0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page