top of page

5 tips για να φροντίσεις το σώμα σου στις διακοπές!

Τέρμα τα ψέματα, οι διακοπές έφτασαν! Και είτε είσαι από τους τυχερούς που θα πλατσουρίσουν σε γαλανά νερά, θα περπατήσουν στη φύση στο βουνό, ή θα αρκεστούν σε μικρές αποδράσεις κοντά στην πόλη, το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι μας θα "κατεβάσουμε" ρυθμούς, θα χαλαρώσουμε και θα ανατρέψουμε έστω για λίγο το αυστηρό πρόγραμμα που συντηρήσαμε το προηγούμενο διάστημα. Θα γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και θα ανακτήσουμε δυνάμεις για να επανέλθουμε στη συνέχεια δριμύτεροι.

Η γυμναστική και η διατροφή στις διακοπές (όπως είναι λογικό), μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, καθώς είμαστε μακριά από το γυμναστήριο και πολύ κοντά στα ταβερνάκια και τα μπαράκια... Τα οποία φυσικά και θα τιμήσουμε! Ωστόσο καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας κάποια μικρά, βοηθητικά tips που θα μας κρατήσουν στη σωστή κατεύθυνση.


1. Περπάτα


Όχι, δε χρειάζεται να φύγεις για διακοπές εν πλήρει εξαρτύσει και να "χτυπιέσαι" μέσα στο ενοικιαζόμενο. Όπου όμως κι αν βρίσκεσαι μπορείς να φροντίσεις να περνάς μία ώρα περπατώντας. Κοιτώντας αξιοθέατα, ή στα σοκάκια του νησιού, στην άμμο ή μέσα στη φύση. Θα σε χαλαρώσει, θα σε κρατήσει σε εγρήγορση ή εν πάση περιπτώσει θα σε βοηθήσει να χωνέψεις τα καλαμαράκια.


2. Παράγγειλε και μία σαλάτα


Πριν καταφθάσουν στο τραπέζι λογιών λογιών τηγανητές λιχουδιές, προσπάθησε να καταναλώσεις μία μερίδα σαλάτα. Αυτό θα περιορίσει λιγάκι την πείνα σου, που με μαθηματική ακρίβεια θα σε οδηγήσει σε υπερφαγία. Θα ευχαριστηθείς εξίσου το φαγητό σου, περιορίζοντας την θερμιδική πρόσληψη.


3. Προσοχή με το αλκοόλ


Όλοι μας στις διακοπές θα πιούμε λιγάκι παραπάνω, αυτό είναι δεδομένο. Αλλά για να μην ξεφύγουμε τελείως όσον αφορά την πρόσληψη θερμιδών, ας προσπαθήσουμε να μην πιούμε για παράδειγμα τρία κοκτέιλς, που θα μας δώσουν περίπου 1000-1200 "κενές" θερμίδες, αλλά τρία ποτηράκια λευκό κρασί (περίπου 180-200 θερμίδες). Φυσικά και μπορείς να πιεις ένα κοκτείλ χωρίς να σκέφτεσαι τη διατροφή σου, απλά δε χρειάζεται να το παρακάνεις.


4. Μην τρως μία φορά τη μέρα


Όταν ξεφεύγουμε από το πρόγραμμα της καθημερινότητάς μας, είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσουμε σωστές διατροφικές συνήθειες. Έτσι δε κάνουμε τα γεύματα που πρέπει μέσα στην ημέρα και καταλήγουμε να καθόμαστε για φαγητό μετά τη θάλασσα και να παραγγέλνουμε δύο άτομα, ποσότητες που αναλογούν σε έξι νταβραντισμένους παλαιστές σούμο. Η λύση σε αυτό είναι μία! Να τρώμε ένα καλό πρωινό που να περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από κέικ και κρουασανάκια βουτύρου και να έχουμε μαζί μας στη συνέχεια της μέρας, υγιεινά σνακς (π.χ. φρούτα, μπάρες ενέργειας χωρίς πολλή ζάχαρη) που θα μας κρατήσουν σε φυσιολογικά επίπεδα πείνας.


5. Κολύμπα


Το κολύμπι είναι μία εξαιρετική μορφή άσκησης και πολύ διασκεδαστική. Για τους περισσότερους από εμάς, που δεν είμαστε χειμερινοί κολυμβητές, είναι μια δραστηριότητα που δεν μπορούμε να κάνουμε ολόκληρο τον χρόνο, όμως το καλοκαίρι ενδείκνειται για να απολαύσουμε τα οφέλη της. Δημιουργεί μεγάλες θερμιδικές καύσεις, ενώ παράλληλα δεν καταπονεί καθόλου τις αρθρώσεις, σχεδόν μηδενίζοντας τον κίνδυνο τραυματισμών. Και σίγουρα δε θα σε ταλαιπωρήσει μισή ώρα κολύμπι ενώ είσαι ήδη και λιάζεσαι στην παραλία, σωστά;

Με αυτές τις μικρές "προσαρμογές" στο πρόγραμμα των διακοπών σου, δε θα χρειάζεται να ανησυχείς ότι θα καταστρέψεις μέσα σε λίγες μέρες τη δουλειά μηνών που έκανες με τον γυμναστή και τον διατροφολόγο σου. Το βασικό όμως που πρέπει να θυμάσαι, είναι να χρησιμοποιήσεις το διάστημα αυτό για να ισορροπήσεις την ψυχική σου υγεία και να χαλαρώσεις. Αν το καταφέρεις, όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν!


Καλές διακοπές,


Eight Boutique Gym Team



0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page