top of page

5+1 συμβουλές για να αλλάξεις το σώμα σου

Πολλοί έχουμε κατά καιρούς παλέψει για να αποκτήσουμε το σώμα που ονειρευόμαστε, άλλες φορές με μεγαλύτερη κι άλλες με λιγότερη επιτυχία. Συχνά με βιασύνη κι άλλοτε με υπομονή, πότε με τους σωστούς τρόπους και πότε με ανορθόδοξες μεθόδους. Γι’ αυτό και σήμερα θα σας δώσουμε τις πιο σημαντικές συμβουλές που προέκυψαν και από τη γνώση αλλά και από την εμπειρία μας.

1. Να ξεκινάς για τους σωστούς λόγους

Το πιο σημαντικό από όλα όταν ξεκινάς τη διαδικασία του να «αλλάξεις» το σώμα σου, είναι να ξέρεις για ποιον λόγο το κάνεις. Ότι δεν είναι δηλαδή γιατί προσπαθείς να χωρέσεις στα πρότυπα που σου υπαγορεύει κάποιος άλλος, ότι δεν «εκδικείσαι» το σώμα σου αλλά προσπαθείς με αγάπη να το κάνεις περισσότερο υγιές και όμορφο με βάση τα δικά σου μέτρα και στόχους.

2. Δώσε χρόνο

Θα πρέπει να έχεις υπομονή και να ξέρεις πως δεσμεύεσαι σε μια διαδικασία που δε θα πάρει απλώς χρόνο, αλλά θα αποκτήσεις συνήθειες που θα έχεις για μια ζωή. Κι αυτό γιατί αφενός σκοπός σου θα είναι όχι απλά να χάσεις τα κιλά που επιθυμείς, αλλά να μάθεις να τρως σωστά πρωτίστως. Αφετέρου η γράμμωση ή το γυμνασμένο σώμα δεν εμφανίζονται μέσα σε ένα βράδυ, ούτε σε ένα μήνα. Θα δεις σίγουρα τη διαφορά να συμβαίνει, αλλά πρώτα θα τη νιώσεις, μετά θα τη διαπιστώσεις στον καθρέφτη και τέλος θα την «ακούσεις» από τους άλλους.

3. Μην κάνεις υπερβολές

Οι στόχοι που θα πετύχεις θα διατηρηθούν μόνο εφόσον γίνουν κομμάτι σου. Αντιμετώπισε τις αλλαγές σαν κομμάτι της ρουτίνας σου και μάθε να τις αγαπάς. Φάε το γλυκό που θες, πέρνα καλά στην καθημερινότητά σου χωρίς στερήσεις. Πήγαινε στο γυμναστήριο για να περάσεις καλά, να εκτονωθείς, να χαλαρώσεις και όχι για να σε «τιμωρήσεις». Δε θα δεις γρηγορότερα αποτελέσματα αν πάθεις burn out!

4. Βρες έναν σύμμαχο

Κάποιοι πετυχαίνουν τη συνέπεια σε ότι θέλουν να επιτύχουν όταν επικεντρώνονται μοναχικά στη προσπάθειά τους. Ωστόσο η εμπειρία μας δείχνει ότι αν ξεκινήσεις έχοντας έναν φίλο που έχει παρόμοιους στόχους κι ο ένας παρακινεί τον άλλο προς τη σωστή κατεύθυνση, χωρίς φυσικά συγκρίσεις και ανταγωνισμό, όλα γίνονται πιο εύκολα. Στις δύσκολες μέρες ο ένας βρίσκει στήριξη στον άλλο και μαζί συνεχίζετε.

5. Βρες αυτό που ταιριάζει σε εσένα

Στο κομμάτι της γυμναστικής είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρεις το είδος της προπόνησης που ταιριάζει στον δικό σου χαρακτήρα. Να απολαμβάνεις αυτή την ώρα που αφιερώνεις στον εαυτό σου ώστε να μη χρειαστεί ποτέ να το κάνεις καταναγκαστικά. Για άλλους αυτό είναι η έντονη άσκηση cross training που ενδεχομένως λειτουργεί σαν πρόκληση, ενώ άλλοι επιλέγουν προπόνηση σε πιο ήρεμους ρυθμούς όπως οι pilates. Άλλοι προτιμούν τα βάρη, άλλοι την αερόβια προπόνηση κλπ. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις τι ταιριάζει σε ΄σενα.

6. Έχε εμπιστοσύνη στον trainer σου

Σε όλο αυτό το ταξίδι ο γυμναστής σου θα είναι ο πιο πιστός σου υποστηρικτής. Είναι σημαντικό λοιπόν να έχεις μαζί του μία ανοιχτή επικοινωνία και εμπιστοσύνη. Αφού μαζί έχετε σχεδιάσει τον τρόπο που θα γίνεται η προπόνησή σας με γνώμονα τις δυνατότητες και τις ανάγκες σου, άφησε τον να σε κατευθύνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Νιώσε άνετα μαζί του και ζήτα τη συμβουλή του όταν θα τη χρειάζεσαι.

Και μην ξεχνάς πως αν το πιστέψεις, όλα γίνονται!


Eight Boutique Gym team




0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page