top of page

5+1 εξαιρετικοί λόγοι να ξεκινήσεις προπόνηση με “στοχάκια”

Η προπόνηση με στοχάκια είναι ένας πάρα πολύ αποδοτικός τρόπος εκγύμνασης και μπορεί να προσφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη -σωματικά και νοητικά- στους αθλούμενους κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης.


Τα 5+1 βασικά οφέλη είναι τα εξής:


1. Μειώνει τα επίπεδα του στρες


Είναι γνωστό πως η άσκηση, απελευθερώνει στον οργανισμό ενδορφίνες, τις ορμόνες της χαράς. Επομένως, η διάθεσή σου βελτιώνεται, όπως και η ποιότητα του ύπνου σου. Κατά συνέπεια επηρεάζονται τα επίπεδα του στρες και σε βοηθά στην καλύτερη διαχείρισή του. Τα χτυπήματα στα στοχάκια, εκτονώνουν τα αρνητικά σου συναισθήματα και σε χαλαρώνουν. Το πιο σημαντικό; Αυτό το “εφέ” θα κρατήσει για ώρες μετά την προπόνηση.



2. Βελτιώνει τον συντονισμό


Το να αναπτύξεις την ικανότητα συντονισμού (ερέθισμα- αντίδραση) και το να αποκτήσεις γρήγορα αντανακλαστικά, είναι εξαιρετικά σημαντικό, ιδιαίτερα όσο μεγαλώνουμε κι ο συντονισμός κινήσεων και η ισορροπία μας χειροτερεύουν, αυξάνοντας τις πιθανότητες για τραυματισμούς από πτώσεις.

Η προπόνηση με στοχάκια, δίνει τη δυνατότητα βελτίωσης των χαρακτηριστικών αυτών, αφού ο αθλητής πρέπει να εστιάσει και να καταφέρει να χτυπήσει ένας μικρό, διαρκώς κινούμενο στόχο (σε αντίθεση με την εξάσκηση σε σάκο).



3. Ενισχύει το καρδιαγγειακό σου σύστημα


Πρόκειται για έντονη αερόβια άσκηση, η οποία αυξάνει τους παλμούς και συνεπώς, τη ροή οξυγόνου κι αίματος στο σώμα. Το συγκεκριμένο είδος προπόνησης λοιπόν, είναι ωφέλικο για την υγεία της καρδιάς, την αντοχή και τη γενικότερη φυσική σου κατάσταση.



4. Αυξάνει τη δύναμη


Για να είναι αποδοτική η προπόνηση σε στοχάκια, χρειάζεται το άτομο να έχει αρκετή σωματική δύναμη. Που την αποκτά σε μικρό χρονικό διάστημα, συμμετέχοντας σε όσο το δυνατόν περισσότερες προπονήσεις.



5. Αυξάνει τη Μυϊκή Μάζα και συμβάλλει στην απώλεια κιλών


Αυτή η μέθοδος γυμναστικής, θα μειώσει σημαντικά το σωματικό σας λίπος, αυξάνοντας τη μυϊκή σας μάζα και τελικά θα μεταμορφώσει το σώμα σας.



6. Αποτελεί φανταστική “νοητική” άσκηση


Βελτιώνει τη συγκέντρωση και τις γνωστικές ικανότητες του ασκούμενου, καθώς αυτός θα πρέπει να θυμάται αλληλουχίες και συνδυασμούς χτυπημάτων.



0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page