top of page

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις solarium;

Πάρα πολλές συζητήσεις κι επιστημονικές έρευνες έχουν διεξαχθεί μέσα στα χρόνια, σχετικά με τη χρήση του solarium. Το αποτέλεσμα των τελευταίων εκτιμήσεων, είναι πολύ ευχάριστο για τους λάτρεις της λαμπερής, μαυρισμένης επιδερμίδας.


Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, που οδήγησε σε σύγχρονα, ασφαλέστερα και αποδοτικότερα μηχανήματα και φυσικά πάντα με σωστή χρήση τους, μπορούμε να κάνουμε solarium χωρίς κανένα φόβο.


Τι πρέπει λοιπόν να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις το solarium;


Καταρχάς, ότι είναι πλέον πολύ πιο ασφαλές από την ηλιοθεραπεία. Η έκθεση στην ακτινοβολία του ήλιου, μπορεί να έχει επιβλαβείς συνέπειες για το δέρμα, ιδιαίτερα λόγω της τρύπας του όζοντος. Συνεπώς, η ακτινοβολία “χτυπά” το δέρμα μας αφιλτράριστη, σε αντίθεση με αυτή του solarium, που ειδικά σε ένα καινούριο και καλοσυντηρημένο μηχάνημα, περνά από πολλαπλούς ελέγχους.


Επίσης, πρέπει να ακολουθείς τις οδηγίες του καταρτισμένου προσωπικού σχετικά με τον χρόνο που πρέπει να κάνεις solarium. Ειδικά αν η επιδερμίδα σου είναι ανοιχτόχρωμη, θα πρέπει να ξεκινήσεις να μαυρίζεις αργά ώστε να ενεργοποιηθεί η μελανίνη σου και να μην καείς. Λιγότερος χρόνος λοιπόν στις πρώτες σου συνεδρίες και σταδιακή αύξηση, θα σου εξασφαλίσει ένα ασφαλές, όμορφο μαύρισμα.


Θα σε ωφελήσει πολύ να χρησιμοποιείς τις ειδικές κρέμες του solarium, καθώς θα επιταχύνουν την διαδικασία του μαυρίσματος, θα το κάνουν πιο ομοιόμορφο και θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα σου αποτρέποντας την ξηροδερμία και παρατείνοντας το αποτέλεσμα.


Αν δεν έχεις ξανακάνει ποτέ solarium, μετά την πρώτη σου συνεδρία περιμένε 48 ώρες για να δεις αν το σώμα σου θα παρουσιάσει κάποιον ερεθισμό ή αντίδραση. Αν όχι, τότε είσαι έτοιμος για την επόμενη.


Το solarium, με σωστή χρήση, μπορεί να βοηθήσει κάποιες δερματικές παθήσεις. Φαίνεται πως η ελεγχόμενη έκθεση στην ακτινοβολία του μηχανήματος, μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα της ακμής, της ψωριάσης κ.ά.


Μην κάνεις την ίδια μέρα solarium και ηλιοθεραπεία. Την ημέρα που θα έχεις προγραμματισμένο το ραντεβού σου για solarium, μην κανονίσεις και βόλτα στην παραλία.


Μην κάνεις μπάνιο ή γυμναστική για 2-3 ώρες μετά το solarium. Το δέρμα σου δεν πρέπει να βραχεί ή να ιδρώσει πολύ μετά τη συνεδρία. Οπότε φρόντισε να την προγραμματίσεις σε ώρα που θα έχεις ήδη κάνει την προπόνησή σου και μερικές ώρες πριν χρειαστεί να μπεις για ντουζ!


Και τώρα που έχεις τις βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις, ήρθε η ώρα να κλείσεις το ραντεβού σου!



0 Σχόλια

Comentarios


bottom of page