top of page

Πώς θα καταφέρω να μπω ξανά σε πρόγραμμα μετά τις διακοπές;

Η μετάβαση από τις διακοπές πίσω στην καθημερινότητα δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση. Οι ρυθμοί σου έχουν αλλάξει, η επιστροφή στη δουλειά μοιάζει βουνό και η επαναφορά στις καλές σου συνήθειες φαντάζει άθλος. Όμως, στην πραγματικότητα, αυτές οι συνήθειες είναι που θα κάνουν την κατάσταση ευκολότερη για 'σενα. Αν διατηρήσεις την "τεμπελιά" των διακοπών, το μυαλό σου θα συνεχίσει να ενοχλείται από το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις ξεκίνησαν και πάλι να τρέχουν.


Επομένως, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επαναφέρεις το πρόγραμμα που είχες και λειτουργούσε για εσένα, με ομαλό ρυθμό.


Διατροφή


Τα γλυκάκια, οι τηγανητές πατάτες και το αλκοόλ για άλλο ένα καλοκαίρι είχαν την τιμητική τους στο τραπέζι των διακοπών. Οι τροφές όμως αυτές δε βοηθούν τον οργανισμό να λειτουργήσει όπως πρέπει. Αντί όμως να πέσεις με τα μούτρα στα στεγνά (και ελαφρώς άνοστα) γεύματα, μπορείς απλά να περιορίσεις την κατανάλωση αλκοόλ, να εισάγεις περισσότερα φρούτα και λαχανικά και πάλι στη διατροφή σου και να φροντίσεις το βραδινό σου να είναι ελαφρύ.


Γυμναστική


Η αποχή από το πρόγραμμα γυμναστικής για τις λίγες μέρες των διακοπών είναι απαραίτητη για τη σωστή αποκατάσταση των μυών, αλλά ταυτόχρονα "σπάει" τη συνέπεια που είχες καταφέρει να χτίσεις. Μην κάνεις όμως το λάθος να πεις "δεν πειράζει από τον άλλο μήνα θα ξεκινήσω", γιατί αυτή η αναβολή μπορεί να διαιωνιστεί.


Με θάρρος κάνε το μεγάλο comeback στο γυμναστήριο! Ο trainer σου -άνθρωπος είναι κι αυτός- θα φροντίσει να σε επαναφέρει με τον σωστό ρυθμό στο σημείο που ήσουν. Σίγουρα θα συνειδητοποιήσεις ότι αυτό θα γίνει πιο εύκολα και γρήγορα απ' ότι πίστευες.


Ψυχολογία


Για να καταφέρεις να νικήσεις τη μελαγχολία που κουβαλάει μαζί του το τέλος των διακοπών, πρέπει να προσπαθήσεις. Το ότι επέστρεψες στην πόλη δε σημαίνει ότι πρέπει να κλειστείς στο σπίτι και να κλαις μέχρι τον επόμενο Ιούνιο. Βρες τα πατήματά σου και κανόνισε εξόδους με φίλους, θέατρο, σινεμά... Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα που το καλοκαίρι δεν τελειώνει τον Αύγουστο, ας το εκμεταλλευτούμε λοιπόν!


Καλή μας επιτυχία! Θα τα καταφέρουμε!


Eight Boutique Gym team




0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page